Ter Bezleri

Ter bezleri iltihabı tedavisi nedir? Blog

Hidradenitis Hızlı ve Kalıcı Tedavisi

Hidradenitis Hızlı ve Kalıcı Tedavisi hidradenitis suppurativa

Hidradenitis Hızlı ve Kalıcı Tedavisi göre hidradenitis, HS hastalığı tedavisi, Türkiyede hs, Dünyada hs, Ter bezi, Terbezleri, Kıl kökü iltihabı, HS Bitkisel çözüm, Köpek memesi hastalığına çözüm nedir?

Hidradenitis Suppurativayı Ne Kadar Tanıyorsunuz?

HS hastalığı   Hidradenitis suppurativa, genellikle kol altı ve kasık çevresinde kendisini gösteren halk arasında köpek memesi olarak adlandırılan kronik bir deri hastalığıdır. Vücudumuzda üç ayrı bölgede bulunan erkin, apokrin ve sebaseöz salgı bezleri HS’nin en sevdiği bölgelerdir.

Cilt altında ortalama bezelye büyüklüğünde şişlikler olarak kendini göstermektedir.

Eğer bu şişlikler daha büyük ve çıkan bölgede ağrıya neden oluyorsa iltihaplı hidradenitis suppurativa denilmektedir.

Çoğunlukla kan çıbanı ve abse şeklinde olan hidradenitis suppurativa salgı bezlerinin bulunduğu bölgenin yanı sıra genital bölgede de çıkabilmektedir. HS’nin tanısı çok zor koyulan ve hastaların yaşam kalitesini düşüren, sosyal hayattan uzaklaştıran ve depresyona kadar kişiyi sürükleyen bir hastalıktır.

   Kimler Hidradenitis Suppurativa Adayıdır?

HS hastalığı HS, erkeklere kıyas ile kadınlarda daha fazla görülen ve hemen hemen her yaş grubunda meydana gelmektedir. Hidradenitis suppurativa 20-25 yaş arasında ki kişilerde yaygın olarak kendisini göstermektedir. İlerleyici bir hastalık olan HS, zaman içerisinde daha çok ağırlaşarak vücutta yayılmak gösterebilmektedir.

HS hastalığı İltihaplı ve içe dönük olan hidradenitis suppurativa bir süre sonra açılarak kötü kokulu irinini dışarı atabilmektedir. Haftalarca veya aylarca süren bu hastalık vücutta keloid adı verilen izler bırakarak iyileşme evresini tamamlamaktadır. Hidradenitis Hızlı ve Kalıcı Tedavisi  verilerine göre, hidradenitis suppurativa yaklaşık olarak toplumda her 100 kişinin 1’nde görülmektedir.

(2019 verilerine göre hidradenitis, HS hastalığı tedavisi, Türkiyede hs, Dünyada hs, Ter bezi, Terbezleri, Kıl kökü iltihabı, HS Bitkisel çözüm, Köpek memesi hastalığına çözüm nedir?

   Hidradenitis Suppurativa Kaç Aşamada Görülür?

HS hastalığı   Hidradenitis suppurativa yani köpek memesi hastalığı vücudumuzda üç aşama olarak kendini göstermektedir. HS’nin birinci aşamasında bir veya birden fazla apse oluşumu meydana gelmektedir. İkinci aşamada ise deri altında birbirine açılan tünellerin yanı sıra sürekli tekrarlayan apseler mevcut olmaktadır.

Bu evrede birden çok lezyonlar bulunurken vücutta oluşan yara izlerinde belirginlikler görülmektedir. HS’nin son aşamasında ise yara ve apseler vücutta yaygınlık göstermiş ve hastalık ilerlemiştir. Vücudumuzun kol altı bölgesinde veya kasık çevresinde oluşumu olduysa HS hareket esnasında işlev kaybına neden olmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir